Ga terug
+ servings

Candy cane koekjes

Een duidelijke how to voor het maken van candy cane koekjes. Een feestelijk koekje voor Kerst.
Porties: 40 koekjes

Ingrediënten

  • 1 portie basisrecept voor koekjes
  • Royal Icing (recept)
  • 2 x spuitmondje #2 (Wilton)
  • 2 spuitzakken + adapters
  • Rode glitters (jewel fire red – Rainbow Dust)

Deze kleuren icing heb je nodig

  • Wit
  • Rood = Americolor tulip red + Americolor maroon

Instructies

  • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Voor wie het lastig vind om gelijk uit de losse hand een vlakverdeling te maken met icing kan het best met een cocktailprikker of een naald aangeven waar de lijntjes moeten komen, dit kras je er eenvoudig in. Begin met de witte icing, vul om en om een vakje op met de icing. Laat helemaal opdrogen voordat je verder gaat.
  • Eenmaal uitgehard vul je de overige vlakken met rode icing. Nu deze nog nat is strooi je hier gelijk wat glitters overheen. Laat opdrogen voordat je met een kwastje de overtollige glitters verwijdert.
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!

Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!