Ga terug
+ servings

Vuurwerk koekjes

Een duidelijke how to voor vuurwerk koekjes, zo kun jij ook aan de slag voor oud en nieuw.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

  • (Vallende) ster koekjes (suikerkoekjes recept)
  • Royal Icing (recept)
  • 4 x spuitmondje #2 (Wilton)
  • 4 spuitzakken + adapters

Deze kleuren icing heb je nodig

  • wit
  • rood = Americolor tulip red + Americolor maroon
  • geel = Wilton golden yellow
  • donkerblauw = Americolor Navy Blue + drupje Americolor Super Black

Instructies

  • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Voorzie als eerste al je koekjes van een laag blauwe icing en laat dit goed drogen. Het is handig om dit bijvoorbeeld al een dag van te voren te doen.
  • Om sterretjes te maken plaats je een flinke druppel icing op je koekje. Met een cocktailprikker maak je er ‘punten’ aan. Zet de prikker in het midden van de stip en trek deze naar buiten, zo trek je de icing mee en vormt er een punt aan de stip. Doe dit rondom zodat er een soort ster ontstaat. Met de andere kleuren icing maak je vervolgens wat boogjes, zo is het net echt vuurwerk.
  • Voor de grote koekjes maakte ik meerdere sterretjes op een koekje en zette ik ook nog wat kleine stipjes tussendoor om het extra speels te maken. Hierin kun je elke keer weer variëren, geen een koekje hoeft hetzelfde te zijn.
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!

Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!