Ga terug
+ servings

Valentijn chocolade koekjes

Deze Valentijn chocolade koekjes zijn niet moeilijk om te maken, maar je zult jouw Valentijn er zeker mee verrassen! Het recept en de how to vind je hier.
Porties: 25 koekjes

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 3 el cacao
  • Valentijn sprinkles

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout en cacao toe en meng tot een stevig deeg.
  • Maak een rol (of meerdere kleine rollen) van het deeg en leg deze op een bord in de koelkast zodat hij wat steviger wordt. Zoek een schaal (ik gebruikte een vleeswaren bakje) die plat is maar wel opstaande randen heeft. Gooi hier je potje sprinkles in leeg en verdeel gelijkmatig over de bodem.
  • Als de rol stevig is rol je deze door de sprinkles heen tot hij aan alle kanten goed bedekt is.
  • De overgebleven sprinkles kun je weer terug doen in het potje.
  • Wikkel de rol deeg in folie en leg deze minimaal een uur in de koelkast.
  • Met een scherp mes snij je de rol(len) in plakjes, leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren

In een afgesloten trommel tot 2 weken houdbaar.