Ga terug
+ servings

Hartige gevulde Valentijn hartjes

Bakken voor Valentijn hoeft niet altijd zoet te zijn. Dat bewijzen deze hartige gevulde Valentijn hartjes! Met dit eenvoudige recept staan ze zo op tafel.
Porties: 8 hartjes

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • kleine uitsteker in hartvorm (waarmee je 4 hartjes uit 1 plakje bladerdeeg kunt steken)
  • 100 gram roomkaas
  • 15 gram geraspte kaas (belegen)
  • 3 plakjes cervelaat, fijngesneden
  • 2 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • peper en zout
  • ei (voor het insmeren)
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Maak intussen vast het roomkaas mengsel. Doe hiervoor de roomkaas, kaas, cervelaat en zongedroogde tomaatjes in een schaal en roer goed door elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe het mengsel in een spuitzak en leg in de koelkast tot je het nodig hebt.
  • Steek de hartjes uit de ontdooide plakjes bladerdeeg. In de helft van de hartjes prik je met een vork een paar gaatjes. Ik deed dit zelf niet, als je het wel doet worden ze iets minder bol.
  • De andere helft van de hartjes wordt de onderkant. Pak de spuitzak met het roomkaas mengsel uit de koelkast en verdeel het mengsel over de hartjes. Leg de hartjes met gaatjes op het roomkaas mengsel en druk de randjes goed aan. Met een vork druk je de randjes nogmaals extra goed aan.
  • Smeer de hapjes in met een geklutst eitje en strooi wat sesamzaadjes over de hartjes.
  • Bak de hartige hartjes in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

Het bladerdeeg dat je overhoudt kun je ook nog gebruiken. Voeg alles samen tot een bal en rol het uit met een deegroller. Steek hier extra hartjes uit.

Bewaren

Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Hier lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.