Ga terug
+ servings

Glutenvrije en lactosevrije pancakes

Een heerlijk en lekker makkelijk recept voor glutenvrije en lactosevrije pancakes. Wie maak je daar nu niet blij mee?
Porties: 17 kleine pancakes

Ingrediënten

  • 225 gram glutenvrij bloem (bijvoorbeeld Schär)
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 el suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram AH plantenmargarine, gesmolten (+extra om in te bakken)
  • 300 ml lactosevrije melk (bijvoorbeeld Campina)

Instructies

  • Doe alle droge ingrediënten in een kom. Voeg als laatst de natte ingrediënten toe. Mix goed door elkaar.
  • Het beslag is iets dikker dan gewoon pannenkoekenbeslag, dat is lastiger om te schenken in de pan. Ik gebruikte daarom een kleine ijstang. Zo heb je ook gelijk allemaal pancakes die even groot zijn.
  • Dit zijn dikke pancakes en die hebben dus wat meer tijd nodig om van binnen ook goed gaar te worden. Zet het vuur daarom niet al te hoog, je wilt niet dat ze straks veel te donker zijn van buiten. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
  • Deze pancakes kun je goed van te voren maken, maar zijn warm het lekkerst. Ik had nog wat pancakes over en die heb ik op een later moment in de pan nog even opgewarmd. Dat is lekkerder dan wanneer je dit in de magnetron doet.
Tips

Serveer ze met het beleg dat jij lekker vind. Hier vinden we een beetje poedersuiker altijd erg lekker maar ook hartig zijn ze heerlijk. Daarom staat er bij ons ook altijd kaas (en pesto, dat vind ik erg lekker!) op tafel. Let met de kaas wel op dat hier geen lactose in zit als je ze voor iemand met een allergie bakt. In Nederlandse harde kazen (zoals Goudse kaas) zit geen lactose.

Bewaren

Krijg je niet alle pancakes op, je kunt ze ook bewaren!