Ga terug
+ servings

Arretjescake deluxe

Een heerlijke chocolade bom deze arretjescake. Hier het recept voor de deluxe versie met Maltesers.
Porties: 16 personen (20 x 20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 300 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 10 el cacaopoeder
  • 250 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 240 gram theebiscuitjes
  • 1 zak Maltesers (175 gram)

Instructies

  • Klop de eieren luchtig en voeg dan de suiker, vanillesuiker en cacaopoeder toe. Klop dit op de hoogste stand zo’n 5 minuten goed door. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een glad geheel.
  • Breek de biscuitjes in stukken en voeg deze toe aan het chocolade mengsel. Hou 16 Maltesers apart, voeg de rest van de zak toe aan het mengsel. Roer de Maltesers en biscuitjes goed door het mengsel heen.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort hier het beslag in. Verdeel het mengsel in de vorm en druk goed aan met een spatel, zorg dat de bovenkant redelijk egaal is. Druk dan de Maltesers  op de cake, doe dit zo zodat bij het aansnijden op elk stukje een Malteser ligt.
  • Zet de bakvorm in de koelkast en laat de cake hier een nacht staan. Haal hem daarna uit de vorm en snijd hem in stukken.
Tips

Als deze deluxe versie van de arretjescake nog niet genoeg is voor jou kun je prima variëren. Voeg bijvoorbeeld noten toe of andere koekjes en chocolaatjes.

Bewaren

Bewaar de blokjes cake in een afgesloten trommel in de koelkast, hier blijft hij een paar dagen goed.