Ga terug
+ servings

Chocolate chip cookie dough

Dit chocolate chip cookie dough is hartstikke veilig om lekker van te snoepen. Het eetbare koekdeeg bevat namelijk geen ei. Klik snel door naar het recept!
Porties: 1 pot vol

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram kristalsuiker
  • 115 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el melk
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gram bloem
  • snuf zout
  • 100 gram chocolate chips (lees hier waar je ze koopt en wat de alternatieven zijn)

Instructies

  • Klop boter en suiker (beide soorten) romig. Voeg de melk en vanille extract toe en mix tot dit goed is opgenomen. Voeg dan de bloem en het zout toe en mix tot een een kruimelig deeg. Voeg de chocolate chips toe en meng er goed doorheen. Kneed met de hand het deeg tot een bal.
  • Dit deeg kun je overigens niet bakken. Tenminste, het kan wel. Maar dan krijg je niet zulke lekkere koekjes als je gewend ben van chocolate chip cookies. Wel koekjes bakken? Daarvoor staat dit lekkere recept online!
Tips

Om helemaal geen enkel risico te lopen kun je ook de bloem verhitten om eventuele bacteriën daarin te doden. Schuif hiervoor een met bakpapier beklede bakplaat met bloem in de oven voor 5 minuten op 180 °C.

Bewaren

Koekdeeg kun je ook prima bewaren, daar lees je hier alles over.