Ga terug
+ servings

Brownie cookie dough sandwiches

Dit recept is echt waanzinnig lekker: brownie cookie dough sandwiches. Een machtige snack, dus ideaal om gezellig te delen!
Porties: 6 sandwiches

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram pure chocolade
  • 135 gram witte basterdsuiker
  • snuf zout
  • 2 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 65 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder

Vulling

  • Voor de vulling heb je een halve portie chocolate chip cookie dough nodig. Minder eigenlijk, maar zo hou je ook nog wat over om te snoepen ?

Instructies

  • Smelt de boter en pure chocolade au bain marie. Laat het mengsel ietsjes afkoelen en voeg dan de suiker toe die je er doorheen roert. Als de suiker helemaal is opgenomen voeg je het ei en de vanille extract toe. Als laatst voeg je de bloem, cacaopoeder en het snufje zout toe. Roer tot het een mooi beslag is geworden.
  • Verdeel het beslag over de ingevette en bebloemde vormpjes van de Wilton Treatwich bakpan. Om het beslag makkelijk te verdelen in de vormpjes heb je twee theelepels nodig en een bakje water.
  • Doop de theelepels in het bakje water en schud ze droog. Ze blijven nog iets vochtig, dat is juist goed want hierdoor blijven ze niet plakken aan het beslag. Met de bolle kanten kun je nu eenvoudig het beslag gelijkmatig verdelen in de vormpjes. Begint het iets te plakken? Maak de lepeltjes dan weer vochtig.
  • Bak de brownies in 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Als de brownies zijn afgekoeld kun je ze vullen met cookie dough! Neem wat cookie dough en vorm dit zodat het mooi tussen de brownies past. Je kunt er zo veel tussen doen als je wilt natuurlijk, maar onthoud dat het echt een hele machtige snack is. Delen is dus zeker geen slecht idee. Dat zal degene waarmee je het deelt ook vinden!
Bewaren

In een afgesloten trommel 4-5 dagen houdbaar.