Ga terug
+ servings

Snelle tiramisu

Deze snelle tiramisu is de ideale oplossing voor wie een lekker dessert op tafel wil zetten, maar eigenlijk niet genoeg tijd heeft. Het recept staat hier!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 4 el melk
  • 18 lange vingers (ongeveer)
  • één kopje sterke koffie, afgekoeld (ik zette een sterke senseo kop koffie, 2 pads voor één kopje)
  • cacaopoeder ter decoratie

Instructies

  • Zet een sterk kopje koffie en laat dit afkoelen. Breek alle lange vingers vast in stukjes, ik brak ze in drieën.
  • Klop de slagroom en suiker stijf. In een andere kom voeg je de melk toe aan de mascarpone, roer dit er doorheen. Schep de opgeklopte slagroom door het mascarpone mengsel.
  • Leg wat lange vingers op de bodem van jouw kopje/potje/glaasje en giet hier een eetlepel koffie overheen. Maak dan van het mascarpone mengsel een laagje. Dit kan gewoon met een lepel, ik gebruikte een spuitzak met kartel spuitmond.
  • Zo blijf je laagjes maken tot je potje vol is. Dus na de crème weer lange vingers, koffie en mascarpone mengsel. Zo blijf je doorgaan. Sluit af met een toefje mascarpone en strooi wat cacaopoeder over de tiramisu.
  • Steek als laatst een stukje overgehouden lange vinger in de mascarpone toef.
Bewaren

Deze toetjes kun je prima van te voren maken en bewaar je afgedekt in de koelkast. Zo hoef je na een lekker diner geen dessert meer in elkaar te zetten, maar kun je gelijk smullen van deze snelle tiramisu!