Ga terug
+ servings

Hartige croissants

Hartige croissants maak je heel eenvoudig zelf. Met dit eenvoudige recept zit je sowieso goed, maar je kunt het makkelijk aanpassen aan jouw smaak.
Porties: 6 croissants

Ingrediënten

  • blikje croissantdeeg (voor 6 croissants)
  • groene pesto
  • zongedroogde tomaatjes (op olie, fijn geknipt/gesneden)
  • parmaham
  • mozzarella (1 bol is voldoende)
  • 1 ei, voor het bestrijken

Instructies

  • Rol het deeg uit en snij in driehoeken. Aan de korte zijde zet je in het midden een sneetje van ongeveer 2 centimeter, dat is straks makkelijker met oprollen.
  • Smeer het deeg in met een laagje pesto en verdeel de zongedroogde tomaatjes over het deeg. Scheur de parmaham in stukken en verdeel ook deze over de croissants. Als laatst voeg je de mozzarella toe.
  • Rol de croissants voorzichtig op en druk de kiertjes een beetje dicht als dit nodig is. Dit hoeft niet superstrak, het deeg rijst in de oven waardoor de kiertjes vanzelf ook al dicht gaan zitten. Smeer in met ei en strooi wat Italiaanse kruiden over je hartige croissantjes.
  • Bak de croissants in 15 minuten gaar op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Goed verpakt 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.