Go Back
+ servings

Italiaanse filodeeg quiches

Zelf hartige Italiaanse filodeeg quiches maken? Hier vind je een lekker een eenvoudig recept voorzien van stap-voor-stap foto's (en beschrijving).
Porties: 12 mini quiches

Ingrediënten

  • 2 pakjes filodeeg (merk Duca, 224 gram per pakje)
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 paprika
  • bosje lente uitjes (5-6 stuks)
  • 700 gram tomatensaus
  • 300 gram pittige geraspte kaas
  • basilicum
  • zout en peper
  • knoflook

Extra nodig

  • muffinvorm
  • bakpapier

Instructies

  • Deze hartige quiches zijn echt heel simpel om te maken. Wij hebben voor de makkelijke weg gekozen door een kant en klare tomatensaus te kopen in de winkel, maar je kunt het jezelf zo ‘moeilijk’ maken als je wilt door bijvoorbeeld zelf de saus te maken. Je kunt natuurlijk ook variëren door ingrediënten toe te voegen of te veranderen.
  • Vouw het filodeeg uit en snij in 4 delen. Als het ontdooit is haal je alle velletjes los van elkaar. Nu hebben ze de grootte van een plakje bladerdeeg. Snij je groenten ook vast fijn.
  • Rul het gehakt in een pan, voeg de paprika en lente uitjes toe als het gehakt gaar is. Voeg iets later ook de tomatensaus toe.
  • Dan is het tijd om deze kleine hartige taartjes in elkaar te zetten. Begin met een stukje bakpapier, plaats deze als eerst in de muffinvorm (Zo laten ze straks makkelijk los). Plaats dan een velletje filodeeg in de vorm. Met een theelepel doe je wat van de saus in de vorm. Niet te veel, want je gaat nog veel meer laagjes maken. Over het laagje saus strooi je nog wat kaas. Op deze manier bouw je de quiche verder op in laagjes. Weer een plakje filodeeg gevolgd door saus en kaas. Bij ons pasten er ongeveer 4 laagjes filodeeg in de vorm (met bijbehorende laagjes saus en kaas).
  • Bak de quiches in 30 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar. Dek de vorm af met aluminium folie als de randjes te donker worden.
  • Laat ze eventjes afkoelen voordat je ze serveert. Ook koud zijn ze lekker trouwens!
Bewaren

1 a 2 dagen in de koelkast te bewaren, als je ze langer van te voren maakt zou ik ze invriezen. Warm ze weer even op in de oven zodat ze weer lekker knapperig zijn.