Go Back
+ servings

Lemon meringue cupcakes

Recept voor het maken van lemon meringue cupcakes. Heerlijke citroen cupcakes, gevuld met lemon curd en afgewerkt met Italiaans schuim.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • recept voor vanille cupcakes (voeg ook een theelepel citroenrasp toe)
  • recept voor lemon curd (hier hou je van over, maar daar zijn genoeg lekkere dingen voor te bedenken!)
  • recept voor Italiaans meringue (aan een half recept heb je méér dan genoeg, van wat overblijft kun je nog normale schuimpjes maken)
  • voor het afwerken van de toeven heb je een gasbrander nodig (of zet ze even onder de gril).

Instructies

  • De lemon curd kun je prima een dag van te voren maken. Geen tijd? Begin hier dan op de dag zelf mee want het heeft namelijk wel de tijd nodig om af te koelen.
  • Bak daarna de cupcakes volgens het recept en laat deze afkoelen. Terwijl de cupcakes staan af te koelen kun je ook alvast het Italiaanse schuim maken.
  • Zodra de cupcakes zijn afgekoeld kun je ze een klein beetje uithollen. Ik gebruikte een appelboor en stak deze er voor ongeveer twee derde in om cake te verwijderen. De stukjes cake die je er uit haalt kun je lekker opsmikkelen.
  • Als de cupcakes deels zijn uitgehold vul je een spuitzak met het Italiaanse schuim. Ik gebruikte spuitmond 1M van Wilton om de open rozetten op de cupcakes te spuiten.
  • Met een gasbrandertje werk je de rozetten van schuim af. Werk voorzichtig en stukje voor stukje. Je kan het beter geleidelijk tot de juiste kleur brengen dan dat het te snel gaat (ik spreek uit ervaring 😉 ).
  • Ik vond het zelf erg makkelijk om de lemoncurd ook in een spuitzak te doen, dat werkt heel handig om de cupcakes te vullen.
Bewaren

Alles over het bewaren van de cupcakes lees je hier!