Ga terug

Ijshoorntjes met manna's en schuimpjes

Deze traktatie ijsjes maak je van ijshoorntjes. Vul de hoorntjes met Manna's en zet een zelf gebakken schuimpje in de vorm van een toef bovenop.

Ingrediënten

Instructies

  • Begin met het maken van de schuimpjes. Deze kun je prima 1-2 dagen van tevoren maken.
  • Je hebt helemaal niet zoveel Manna’s nodig om een hoorntje te vullen, ik denk dat je met één zak zo’n 15-20 hoorntjes kunt vullen. Terwijl je ze vult is het handig om ze vast te zetten in bijvoorbeeld suiker.
  • Zijn de hoorntjes eenmaal gevuld, bevestig dan de schuimpjes op de hoorntjes. Vul een spuitzakje met stevig glazuur (of gesmolten witte chocola) en spuit dit op het randje van het ijshoorntje. Zet de schuimpjes op het hoorntje en druk zachtjes aan. Laat goed drogen.
  • Als de schuimpjes eenmaal vast zitten kun je de traktatie ijsjes ook prima liggend vervoeren.
Tips

Uit een heel schuim recept haal je ongeveer 24 toeven. Maak zoveel schuim als je wilt of nodig hebt. De schuimpjes kun je met een stevig glazuur goed vast plakken op de hoorntjes. Maak dit van poedersuiker met een héél klein beetje water.

IJshoorntjes kun je gewoon kopen in de supermarkt, ze liggen meestal in het schap bij de koekjes. In de zomer liggen ze ook wel eens in de buurt van het ijs.

Bewaren

Je kunt de ijshoorntjes in een bak of schaal bewaren die je afdekt met aluminium folie.