Ga terug
+ servings

Appel-kaneel croissants

Eenvoudig recept voor gevulde appel-kaneel croissants. Heerlijk voor bij het ontbijt of gewoon als tussendoortje. Je maakt ze makkelijk zelf!
Porties: 6 croissants

Ingrediënten

  • blikje croissantdeeg (voor 6 croissants)
  • 1 grote appel (ik gebruikte jonagold)
  • 2 el suiker
  • 1 el grove kaneelsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • losgeklopt ei + extra (grove) kaneelsuiker

Instructies

  • Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een schaal en voeg de suiker, grove kaneelsuiker en kaneelpoeder toe. Roer goed door elkaar.
  • Rol het croissantdeeg uit en snij er driehoeken van met behulp van de stippellijnen. Maak een inkeping van 2 centimeter aan de brede kant waar je begint met oprollen.
  • Verdeel de appel-kaneelvulling over de croissants, hou de randen redelijk vrij van de vulling. Rol de croissantjes voorzichtig op en leg ze op de bakplaat. Druk eventuele kieren tussen het deeg nog wat dicht.
  • Smeer de croissantjes in met het losgeklopte ei en strooi er wat (grove) kaneelsuiker overheen.
  • Bak de appel-kaneel croissants af in 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Houdt papa niet zo van zoet? Pas de vulling aan om zelf hartige croissants te maken. Of beter nog, maak ze alle twee!

Bewaren

Goed verpakt 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.