Ga terug
+ servings

Sinaasappel yoghurt ijsjes

Heerlijk frisse ijsjes van sinaasappelsap met een yoghurt vulling. Deze verfrissende sinaasappel yoghurt ijsjes zijn ideaal voor een zomerse dag.
Porties: 4 ijsjes

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels (of een glas jus d’orange)
  • kopje yoghurt
  • Ik gebruikte ook nog rietjes om de ijsjes te kunnen vullen, hoe je dat doet leg ik je straks uit.
  • Voor het maken van ijsjes maak ik gebruik van een Zoku quick pop duo.

Instructies

  • Pers de sinaasappelen uit en giet het sap in een maatbekertje. Vul ook een kleine maatbeker met yoghurt.
  • Steek de stokjes in het apparaat en vul de holtes met sinaasappelsap, schenk het sap tot ongeveer een centimeter onder de rand. Hier moet je even bij blijven staan, het sap mag namelijk niet helemaal bevriezen.
  • Wacht tot de randjes zijn bevroren (bij mij was dit ongeveer 2 mm dik) en steek dan een rietje in het middelste, nog vloeibare, gedeelte. Drink het sap uit het ijsje.
  • Zoals je op de foto ziet is het ijsje nu hol. Nu kun je ze vullen met de yoghurt. Omdat de yoghurt wat dikker is vind je het misschien makkelijk om de ijsmaker een beetje schuin te houden of zachtjes op je werkoppervlak te tikken zodat de yoghurt goed in het ijsje verdeeld wordt.
  • De yoghurt vul je tot aan de vulrand. Wacht tot de yoghurt in zijn geheel bevroren is en verwijder dan het ijsje uit het apparaat.
Tips

Geen Zoku in huis maar wil je wel graag dit ijsje maken? Als gevulde versie wordt het wat lastiger omdat het sinaasappelsap gelijkmatig bevriest in de vriezer, maar je kunt het ijsje ook in laagjes opbouwen (elk laagje steeds laten bevriezen) of je vormpje eerst voor de helft vullen met sinaasappelsap en hier gelijk de yoghurt bij gieten, dan krijg je een beetje een gemarmerd effect.

Bewaren

Wil je een paar ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.