Ga terug
+ servings

Panini bladerdeeghapjes

Dol op panini's? Dan zul je deze panini bladerdeeghapjes ook heerlijk vinden. Beleg de plakjes bladerdeeg met panini ingrediënten en bak de hapjes af.
Porties: 12 hapjes

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 plakjes parmaham
  • 1 bol mozzarella
  • groene pesto
  • zongedroogde tomaatjes
  • 1 ei, geklutst
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Halveer de plakjes bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Zo voorkom je dat ze straks te veel rijzen en de hapjes maar half gevuld lijken.
  • Smeer dan de plakjes bladerdeeg in met een beetje pesto en beleg deze met stukjes parmaham. Leg hier bovenop stukjes mozzarella en zongedroogde tomaat.
  • Vouw de hapjes dubbel. Als het niet goed blijft plakken kun je de randjes met water een beetje vochtig maken.
  • Na het dubbelvouwen van de hapjes, druk je de randen aan met een vork zodat ze echt goed dicht zitten. Smeer de borrelhapjes in met het geklutste eitje en strooi wat Italiaanse kruiden over de hapjes.
  • Bak de panini bladerdeeghapjes in 14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Hapjes van bladerdeeg kun je goed van te voren maken. Je kunt ze al bakken en vlak voor het serveren nog even opwarmen in de oven, maar je kunt ze ook pas vlak voor serveren bakken. Maak de hapjes dan al eerder en bewaar deze in een bak tussen velletjes bakpapier zodat ze niet aan elkaar plakken. Zodra je ze wilt serveren schuif je ze op een bakplaat de oven in. Hier lees je uitgebreid hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.