Go Back
+ servings

Italiaanse plaattaart

Een simpel recept voor plaattaart? Dan vind jij deze Italiaanse plaattaart vast lekker. Snel klaar om van een heerlijke Italiaanse maaltijd te genieten.
Porties: 6 flinke stukken

Ingrediënten

  • bladerdeeg (rol vers bladerdeeg van 40×24 cm of 6 kleine plakjes die je aan elkaar vastmaakt)
  • 3 el groene pesto
  • 3 plakjes parmaham
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • blaadjes basilicum
  • 1 ei, geklutst

Instructies

  • Vouw als eerst de randjes van je bladerdeeg om. Je kunt er ook een randje afsnijden en deze op de rand van het bladerdeeg plakken.
  • Verdeel de pesto over de bodem. Scheur de parmaham in stukken en leg deze hier op.
  • Snij de tomaten in plakjes en snij ook gelijk de bol mozzarella in stukken, verdeel deze over de plaattaart. Als laatste verdeel je de basilicum blaadjes over de bodem.
  • Smeer de rand van je plaattaart in met een geklutst eitje.
  • Bak de plaattaart in 25-30 minuten gaar op 220 °C (boven- en onderwarmte).