Go Back
+ servings

Triple chocolate chip cookies

Een lekker en snel recept voor het zelf maken van triple chocolate chip cookies. Deze koeken zijn vergelijkbaar met de American chocolate chip cookies.
Porties: 20 koeken

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 50 gram witte chocolate chips
  • 50 gram melk chocolate chips
  • 50 gram pure chocolate chips

Instructies

  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eidooier toe en mix er doorheen.
  • Voeg bloem, cacaopoeder, baking soda en zout toe en kneed dit tot een stevig deeg. Meng als laatste de chocolate chips door het deeg. Wikkel het deeg in folie en laat in de koelkast tenminste een uur rusten.
  • Draai balletjes van het deeg en druk deze een heel klein beetje platter. Je kunt nu ook nog wat extra chocolate chips over de koekjes verdelen als je wilt. Het hoeft niet, maar ik vind het zelf wel leuk staan.
  • Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!