Ga terug
+ servings

Perzik plaatcake

Een lekker recept om zelf perzik plaatcake te maken. Dit zomerse recept is eenvoudig te maken met een heerlijk frisse cake als resultaat.
Porties: 16 tot 20 personen (vorm van 20 x 20 cm)

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1,5 dl crème fraîche (= 150 gram)
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 gram bloem
  • 300 gram  perziken (ontpit en uitgelekt)

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot deze allemaal goed zijn opgenomen. Voeg de crème fraîche toe en mix ook dit er goed doorheen.
  • Voeg het bakpoeder en de bloem in delen toe. Kies je voor (extra) perziken in blokjes door het beslag? Spatel deze dan nu door het beslag.
  • Schep het beslag in de bakvorm en verspreid egaal over de bodem. snij de perziken in partjes en verdeel deze over het beslag.
  • Bak de cake in 60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) goudbruin en gaar.
Tips

Ik legde alleen plakjes perzik bovenop maar ik kan je aanraden om ook nog kleine blokjes door het beslag te spatelen.

Bewaren

4-5 dagen in een afgesloten verpakking in de koelkast te bewaren.