Ga terug
+ servings

Volkoren kaasscones

Maak deze volkoren kaasscones voor de lunch of als tussendoortje, ze zijn op elk moment heerlijk! Een lekker en makkelijk recept staat hier online.
Porties: 8 kaasscones

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram volkoren zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 100 gram cheddar kaas, geraspt
  • 150-175 ml volle melk
  • 1 ei
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Instructies

  • Doe in een kom beide meelsoorten en de snuf zout, klopt met een garde luchtig door elkaar. Roer hier de geraspte cheddar door en voeg een groot deel van de melk toe.
  • Meng het deeg met je handen tot één geheel, voeg indien nodig een beetje meer melk toe.
  • Leg het mengsel op een met bloem bestoven werkblad. en vouw/kneed het tot een luchtig en zacht deeg. Vorm het deeg tot een ronde schijf die ongeveer 2,5 cm dik is. Snijd de cirkel in 8 punten.
  • Leg de scones op de bakplaat en bestrijk deze met het geklopte eitje. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de scones.
  • Bak de scones in 15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte). Ze moeten gerezen en goudbruin zijn.
Tips

Kun je geen volkoren zelfrijzend bakmeel vinden? Je kunt ook volkoren bloem met bakpoeder gebruiken. voeg dan ook 4 gram bakpoeder toe naast het volkoren bloem.

Bewaren

Eet de scones binnen 24 uur op of vries ze in voor een andere keer.