Ga terug
+ servings

Chocolate crinkle cookies

Een heerlijk eenvoudig recept om zelf chocolate crinkle cookies te maken. Uit dit recept haal je wel 30 chocoladekoekjes, maar ze zijn waarschijnlijk zó op!
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocola
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram suiker
  • 2 eieren
  • 120 gram bloem
  • mespunt zout
  • 7 gram bakpoeder
  • 25 gram cacaopoeder
  • 100 gram poedersuiker

Instructies

  • Smelt 50 gram chocolade met de boter au bain marie en roer tot het een egale massa is. Hak de rest van de chocola ook alvast fijn.
  • Voeg dan de suiker en eieren toe aan het chocolade-boter mengsel. Meng dan de bloem, het zout, bakpoeder en cacaopoeder door het mengsel. Als laatst voeg je de rest van de gehakte chocolade toe. Laat het deeg minimaal 2 uur in de koelkast rusten.
  • Rol balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongbal. Rol de balletjes deeg door een schaaltje poedersuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 17 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!