Ga terug
+ servings

Bananenbrood wentelteefjes

Deze bananenbrood wentelteefjes zijn een heerlijke variatie op de klassieke variant en ideaal voor het kerstontbijt of -brunch.
Porties: 4 porties

Ingrediënten

TOPPINGS

  • fijne suiker en kaneel
  • óf Griekse yoghurt en aardbeien

Instructies

  • Doe melk, eieren en kaneel in een kom en klop door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop de sneetjes bananenbrood erin. Zorg dat die het mengsel goed opnemen, je kunt ze dus ook iets langer laten liggen erin. Dat hangt er vanaf hoe oud (en droog) het bananenbrood is, je wilt ook niet dat het zompig wordt.
  • Verhit dan wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes gaar en goudbruin aan beide kanten.
  • Serveer gelijk nu ze nog warm zijn. Strooi er wat fijne suiker en kaneel overheen of top ze af met Griekse yoghurt en verse aardbeien.
  • Eet smakelijk!
Tips

Als het bananenbrood nog vrij vers is, laat ze dan niet te lang in het ei-melk mengsel weken. Daar worden ze te zompig van.

Bewaren

Serveer de wentelteefjes meteen en als ze nog warm zijn, dan zijn ze het lekkerst.