Ga terug
+ servings

Frambozen cupcakes

Maak zelf frambozen cupcakes volgens recept. Met dit recept maak je heerlijke frisse cupcakes die je smaak geeft met gepureerde frambozen.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 175 gram suiker
  • 1 ei
  • 150 gram frambozen (gepureerd en gezeefd)
  • 8 gram vanillesuiker
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 ml melk
  • 1 portie vanillecrème (voor de toeven)
  • extra frambozen ter decoratie

Instructies

  • Doe de boter en de suiker in een kom en klop dit romig en luchtig. Voeg het ei toe en mix tot een gladde massa. Voeg de frambozenpuree toe en mix tot dit helemaal is opgenomen.
  • In een aparte kom voeg je de vanillesuiker, bloem en bakpoeder bij elkaar. Voeg dit mengsel, afwisselend met de melk, beetje bij beetje toe aan het botermengsel. Blijf mixen tot alles is opgenomen en je een mooi luchtig beslag hebt.
  • Verdeel het beslag over de baking cups. Bak de cupcakes in 20 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Laat de cupcakes afkoelen en maak ondertussen vast de vanillecrème volgens het recept.
  • Zodra de cupcakes en de crème volledig zijn afgekoeld, kun je toeven spuiten. Vul een spuitzak met stervormige spuitmond (Wilton 1M) met de crème en spuit toeven op de cupcakes, decoreer de toeven met een framboos.
Tips

Kun je geen verse frambozen vinden? Diepvries frambozen kun je ook prima laten ontdooien om deze vervolgens te pureren. Voor het decoreren van de toeven zou ik wel verse frambozen gebruiken, deze zijn toch altijd wat mooier. Of gebruik vrolijke sprinkles, dat staat ook hartstikke gezellig 🙂

Bewaren

Alles over het bewaren van cupcakes lees je hier!