Go Back
+ servings

Pecan snowball koekjes

Deze pecan snowball koekjes zijn ontzettend lekkere brosse koekjes met stukjes pecannoot en vermomd als kleine sneeuwballen.
Porties: 18 personen

Ingrediënten

  • 125 gram boter
  • 35 gram poedersuiker
  • 115 gram bloem
  • 65 gram pecannoten fijn gehakt
  • 1 tl vanille extract
  • 1 mespunt zout

Extra

  • 100 gram poedersuiker voor het sneeuwbaleffect

Instructies

  • Mix de boter en de poedersuiker samen tot een romig geheel. Zet dan de stand van de mixer laag en mix bloem, pecannoten, vanille extract en zout erdoor.
  • Rol balletjes van het deeg, van ongeveer 2,5 cm doorsnee. Leg uit elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in 11-12 minuten op 175°C (boven- en onderwarmte) gaar. Bak ze niet te lang, ze moeten nog heel lichtbruin zijn.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat kort afkoelen totdat ze nog flink warm zijn, maar je ze wel aan kunt raken. Doe de overgebleven 100 gram poedersuiker in een ziplock zakje en haal de koekjes hier doorheen. Gebruik een vork om ze er weer uit te scheppen en leg op een afkoelrek. Als ze helemaal afgekoeld zijn haal je de koekjes nog eenmaal door de poedersuiker.
Bewaren

Bewaar de koekjes max. twee weken in een goed afgesloten koektrommel. Het koekjesdeeg laat zich ook goed invriezen, maximaal drie maanden.