Go Back
+ servings

Confetti cupcakes

Deze feestelijke confetti cupcakes maken elke verjaardag compleet! Confetti door het beslag en gestrooid over de toef. Één en al gezelligheid!
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 40 gram confetti sprinkles (+extra ter decoratie)

Instructies

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
  • Voeg als laatst de sprinkles toe en spatel deze door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en strooi nog wat extra sprinkles over de ongebakken cupcakes.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Terwijl je cupcakes in de oven staan maak je de botercrème volgens recept. Laat zowel de cupcakes als de botercrème helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Spuit dan rozetten of toeven op de cupcakes. Strooi ter decoratie nog wat sprinkles over de toeven.
Tips

Voor de rozetten crème maak je een halve portie botercrème, dan heb je meer dan genoeg. Als je liever toeven maakt, kun je beter het hele recept maken.

Bewaren

Bewaar de cupcakes in een trommel maar niet in de koelkast, dan blijven ze zeker een week goed.