Ga terug
+ servings

Brownie wafels

Brownie wafels zijn heel lekker en ook nog eens makkelijk te maken met een wafelijzer. Serveer met een bolletje ijs en karamelsaus als spectaculair dessert!
Porties: 6 wafels

Ingrediënten

  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram fijne tafelsuiker
  • 35 gram muscovado suiker* of donkerbruine basterdsuiker
  • 60 gram pure chocolade
  • 0,5 el stroop
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 50 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder
  • 0,5 tl bakpoeder

Instructies

  • Smelt de boter, chocola, stroop en beide soorten suiker au bain marie. Laat het mengsel afkoelen. Klop ondertussen de eieren en het vanille extract door elkaar.
  • Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe aan de eieren en meng dit tot een glad mengsel. Doe de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij elkaar in een kom en zeef dit bij het mengsel. Spatel tot een mooi egaal beslag.
  • Ik gebruikte zelf een ijslepel om het beslag in het wafelijzer te scheppen. Zo zijn je wafels allemaal even groot.
  • Bak de wafels in 2 minuten. (elk wafelijzer is anders, het kan dus goed dat jouw wafelijzer wat meer tijd nodig heeft voordat ze stevig genoeg zijn)
  • Verwijder de wafels voorzichtig uit het ijzer, ze zijn nog vrij zacht als je ze er uit haalt. Bij het afkoelen worden ze vanzelf steviger en knapperiger. Al zijn ze stiekem wel het lekkerst als je ze nog net een beetje warm eet.
Tips

* muscovado suiker kun je kopen bij de toko

Vet je wafelijzer goed in!

Wil je chocoladewafels maken waarbij je geen enkel risico loopt dat je ze niet goed uit de vorm krijgt? Probeer dan dit recept eens!

Bewaren

In een afgesloten trommel of blik kun je de wafels 5-7 dagen bewaren (buiten de koelkast). Door ze in te vriezen kun je ze tot 3 maanden bewaren.