Go Back
+ servings

Mini pizza muffins

Een lekker recept voor hartige mini pizza muffins. Ideale hartige muffins om te serveren bij een verjaardag of een high tea. Ook te maken als grote muffins.
Porties: 48 mini muffins

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 250 ml melk
  • 50 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 75 gram geraspte kaas (belegen) (+ een beetje extra)
  • 75 gram zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram salami
  • Zout + peper + kruiden naar wens
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree

Instructies

  • Doe bloem en bakpoeder in een kom. Doe de melk, boter en eieren in een andere kom en klop alvast door elkaar. Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar en klop tot een glad beslag.
  • Voeg de geraspte kaas en fijngesneden salami en zongedroogde tomaatjes toe en spatel door het beslag. Voeg zout, peper en overige kruiden naar smaak toe.
  • Vet de vormpjes van een mini muffin vorm in en bestuif deze met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes en vul elk vormpje voor ongeveer 2/3.
  • Met een theelepeltje schep je vervolgens op elke muffin een klein beetje tomatenpuree. Met een cocktailprikker roer je het als het ware een beetje door het beslag zodat het aan de bovenkant mooi verdeeld is. Strooi als laatst nog een beetje geraspte kaas over de muffins.
  • Bak de mini pizza muffins in 18 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Maak je liever grote muffins? Dit recept is genoeg voor 12 muffins van normaal formaat.

Bewaren

Ongeveer 4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.