Ga terug
+ servings

Appel-kaneel cupcakes

Een heerlijk herfst recept voor appel-kaneel cupcakes met een verrukkelijke toef kaneelcrème of vanillecrème. Uit dit eenvoudige recept haal je 12 cupcakes.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 3 tl kaneelpoeder (voor de cupcakes)
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 appel
  • 3 el grove kaneelsuiker
  • 1 portie vanille botercrème
  • 3 tl kaneelpoeder (voor de botercrème)

Instructies

  • In een kom mix je de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en mix tot deze goed zijn opgenomen.
  • Meng in een andere kom het kaneel door het zelfrijzend bakmeel heen, voeg dit beetje bij beetje toe aan het andere mengsel terwijl je blijft mixen.
  • Schil de appel en snij in kleine blokjes, spatel deze samen met de grove kaneelsuiker door het beslag heen.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Terwijl de cupcakes in de oven staan kun je beginnen met het maken van de botercrème. Maak deze volgens recept maar vergeet niet de kaneelpoeder toe te voegen voor een heerlijke kaneelcrème.
  • Met een gekartelde spuitmond spuit je mooie toeven op de cupcakes. Strooi ter decoratie nog wat grove kaneelsuiker over de toeven.
Bewaren

Wanneer je cupcakes met toeven maakt spuit je die toeven er vaak al van tevoren op. Zelf doe ik dit maximaal 1 dag voordat ze gegeten worden. Zet de cupcakes in een taartdoos en bewaar deze op een koele plek (maar niet in de koelkast).