Ga terug
+ servings

Groente lasagne

Deze groente lasagne is eenvoudig te maken en smaakt super! Je kunt er zo'n beetje alle groentes die je lekker vindt in verwerken, weg met restjes groenten!
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2-3 stelen prei (afhankelijk van de grootte)
  • 1 courgette
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 gele paprika
  • bakje champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten (+ extra plakjes voor bovenop)
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 300 ml melk
  • 800 ml water
  • beetje geraspte oude kaas
  • Honig Samen maaltijdsaus lasagne tradizionale
  • lasagne bladen (ik gebruikte groene bladen)

Instructies

  • Snijd alle groente fijn, hou de tomaten even apart van de rest van de groenten. Zorg dat je niets vergeet, mijn champignons waren bijna in de koelkast blijven staan…
  • Meng in een kom 300 ml melk met de mix voor bechamelsaus met een garde en laat dit indikken.
  • Rul het gehakt en breng op smaak met zout, peper en eventuele andere kruiden. Voeg de groenten toe en bak deze kort mee tot het iets geslonken is.
  • Voeg dan 800 ml water en de mix voor lasagne saus toe en laat even pruttelen. Nu kun je ook de in blokjes gesneden tomaten toevoegen.
  • Neem een grote ovenschaal en giet een beetje saus op de bodem, verdeel hier de lasagne bladen over. Bouw zo de lasagne laagje voor laagje op, eindig met lasagne bladen.
  • Giet de bechamelsaus over de lasagne bladen en verdeel dit met een spatel. Strooi een beetje kaas over de lasagne en leg wat plakjes tomaat bovenop.
  • Zet de lasagne nog zo’n 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat hem een klein beetje afkoelen en daarna kun je smikkelen!
Bewaren

2-3 dagen houdbaar in de koelkast.