Ga terug
+ servings

Zilveren taart voor 25 jarig huwelijk

Taart voor 25 jarig huwelijk maken? Hier vind je inspiratie! Deze prachtige zilveren taart met een waterval aan witte bloemen staat prachtig op elk feest.
Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • biscuits, ik gebruikte een 15cm en 20cm biscuit
  • vullingen naar keuze (ik had een frambozen- en vanillecrème)
  • eventueel 1:1 botercrème, afhankelijk van het soort vulling
  • grijs en wit fondant
  • spuitbus zilveren kleurstof
  • bloemen uitstekers in verschillende maten (ik gebruikte de PME blossom plunger set)
  • eetbare lijm of een dik grijs glazuur om alle bloemetjes vast te plakken

Instructies

  • Begin met het bakken van de biscuits en het maken van de vullingen. Vul de taarten en bekleed deze met grijs fondant. Geen idee hoe je dit moet aanpakken? Lees de how to over taarten vullen en bekleden. Stapel hierna de taarten op elkaar. Het recept voor botercrème vind je hier.
  • Voor het zilver spuiten kun je de taart het best in een doos zetten om het stuiven zoveel mogelijk tegen te gaan. Laat de taart even drogen voordat je de bloemen er op plakt. In deze tijd kun je de bloemetjes alvast voorbereiden.
  • Rol witte fondant dun uit en steek hier veel bloemetjes uit. De grootste maat heb je het minst nodig, de kleinere het meest. Het werkt het prettigst om gewoon al een flinke voorraad uit te steken zodat je lekker door kunt gaan met plakken.
  • Ik gebruikte een stevige icing om al deze  bloemetjes vast te plakken, dat werkt het snelst omdat ze direct goed stevig vast zitten. Je hoeft de bloemetjes tussendoor niet vast te houden tot ze goed blijven zitten. Ik kleurde de icing grijs omdat de taart ook deze tint had. Als er per ongeluk wat icing onder een bloemetje vandaan komt valt dit nauwelijks op.
  • Wat betreft het plakken van de bloemen: gewoon beginnen! Ik had van tevoren een compleet ander patroon uitgedacht, maar in de praktijk komt het er bijna altijd anders uit te zien. Bij mij is dat meestal het geval. Op deze taart werden het uiteindelijk 5 banen van bloemen die schuin over de gehele taart heen liepen.
Bewaren

De taart kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks. Anders kunnen smaken van andere etenswaren in de taart gaan zitten.