Ga terug
+ servings

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

Kerst en gingerbread koekjes zijn een perfecte combinatie. Net zo perfest als gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten.
Porties: 40 middelgrote koekjes

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 160 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 160 gram suikerstroop (ik gebruikte pannenkoekenstroop)
  • 1 ei (M)
  • 1 eidooier (M)
  • 500 gram bloem
  • 3 el gingerbread kruiden (volgens recept)
  • snuf zout

Decoratie

  • 150 gram melkchocolade
  • 150 gram pecannoten fijngehakt

Instructies

  • Meng de boter, suiker en stroop tot een romig mengsel. Als stroop kun je gewoon pannenkoekenstroop gebruiken. Voeg de eieren toe en roer goed tot alles is opgenomen.
  • Meng de bloem, gingerbread kruiden en zout alvast door elkaar in een aparte kom. Dit voeg je in delen toe aan het andere mengsel.
  • Dit deeg blijft door de stroop redelijk plakkerig. Verpak het deeg in folie en laat minimaal vier uur rusten in de koelkast voordat je er koekjes uit gaat steken. Ook handig: ’s avonds het deeg maken zodat je de volgende ochtend gelijk kunt beginnen.
  • Rol het deeg uit op bloem, steek je koekjes uit (die van mij zijn ongeveer 8-9 cm in doorsnede) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte). Laat ze helemaal afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain Marie en doe het daarna in een spuitzak. Knip er een heel klein puntje vanaf en drizzle de chocolade over de koekjes.
  • Na een paar koekjes van chocolade te hebben voorzien strooi je er gelijk de fijngehakte nootjes overheen. Ga zo door tot alle koekjes gedecoreerd zijn.
Tips

Vul jouw eigen koektrommel tot aan de rand met dit recept, óf verpak ook wat koekjes in zakjes met een strik om cadeau te geven deze kerstdagen.

Bewaren

De koekjes kun je minstens 2 weken in een koektrommel bewaren.