Ga terug
–+ servings

Bieten carpaccio

Een overheerlijke en vegetarische twist op de klassieke carpaccio. Deze bieten carpaccio is zalig en heel makkelijk te maken.
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 1 grote gekookte biet
  • 50 gram rucola
  • 75 gram geitenkaas in stukjes
  • handje walnoten fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl honing
  • 1-2 tl citroensap
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de gekookte biet in hele dunne plakjes. Een mandoline is hiervoor erg fijn. Verdeel de plakjes biet over de bordjes.
  • Om de carpaccio verder op te maken begin je met wat rucola, gevolgd door de geitenkaas en walnoten.
  • Maak de dressing door olijfolie, honing, citroensap, peper en zout in een kommetje door elkaar te roeren. Vlak voor serveren verdeel je de dressing over de bieten carpaccio.
Tips

Rooster de gehakte noten even in een koekenpan zodat er nog meer smaken vrijkomen.

Bewaren

De carpaccio kun je het best gelijk serveren, maar eerder op de dag voorbereiden en de onderdelen afgedekt in de koelkast bewaren kan ook. Het bord opmaken zou ik niet voorbereiden i.v.m. afgeven van de rode biet.