Ga terug
+ servings

Bladerdeeg sterren

Maak zelf bladerdeeg sterren met suiker of kaneelsuiker deze Kerst. Staat leuk bij elk Kerst dessert of voor bij de koffie na het kerstdiner.
Porties: 16 sterren

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • geklutst ei
  • suiker en/of kaneelsuiker
  • uitsteker in stervorm

Instructies

  • Prik met een vork eerst een hoop gaatjes in de plakjes bladerdeeg. Dit voorkomt dat de sterren straks zoveel gaan rijzen waardoor de vorm niet meer herkenbaar is.
  • Steek dan met een ster uitsteker uit elk plakje 4 sterren. Meer of minder kan natuurlijk ook, dat ligt maar net aan de grootte van jouw uitsteker.
  • Leg alle bladerdeeg sterren op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Smeer ze in met ei en strooi en strooi de (kaneel)suiker over de sterren.
  • Bak de bladerdeeg sterren in 12-14 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer de sterren bij een lekker bolletje ijs of elk ander dessert naar wens. Ze zijn trouwens ook erg leuk en lekker voor bij de koffie!
Bewaren

Alles over bladerdeeg hapjes bewaren lees je hier!