Ga terug
+ servings

Kerstboom plaattaart

Deze kerstboom plaattaart is niet alleen heel erg leuk om te maken, maar ook nog eens heel erg lekker! Met kinderen ook erg leuk om de kerst pizza te maken!
Porties: 1 kerstboom plaattaart

Ingrediënten

  • rol bladerdeeg
  • groene pesto
  • gele + rode paprika
  • cherry tomaatjes
  • plakjes chorizo
  • geraspte kaas
  • geklutst eitje

Instructies

  • Ik leg je nu uit hoe ik de kerstboom plaattaart maakte met de ingrediënten die ik gebruikte. Maar je kunt natuurlijk gewoon doen wat jij lekker vindt! Gebruik ook een groene paprika, olijfjes als versiering, tomatensaus in plaats van pesto. Maak hem zoals jij het lekker vindt!
  • Begin met het uitsnijden van een kerstboom. Het stuk dat je van de onderkant van de boom overhoudt snij je in stroken van ongeveer een halve centimeter. Gooi de rest niet weg, daar kun je altijd nog een paar mini taartjes van maken.
  • Smeer de randen van de kerstboom in met ei, leg hier de strookjes bladerdeeg op. Prik in de kerstboom zelf hier en daar wat gaatjes met een vork.
  • Gebruik groene pesto als basis. Snij de paprika in reepjes, de chorizo worst in plakjes en halveer de cherry tomaatjes.
  • Decoreer je boom naar wens! Ik gebruikte reepjes paprika als slingers en de chorizo en tomaatjes toverde ik om tot kerstballen.
  • Strooi wat geraspte kaas over de plaatpizza als eetbare en hartige versie van sneeuw 😉 . Smeer de randjes in met het geklutste ei.
  • Bak de kerstboom in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren. In de vriezer tot 2 maanden.