Ga terug
+ servings

Cranberry tiramisu

Deze snelle cranberry tiramisu is een perfect kerstdessert voor in alle kerststress: snel klaar, goed van te voren te maken en het is ontzettend lekker!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 4 el melk
  • lange vingers, ongeveer 18 stuks
  • kopje sinaasappelsap
  • 250 gram cranberry compote (recept)
  • 4 leuke potjes (ik gebruikte deze)

Instructies

  • Klop de slagroom stijf met de twee eetlepels suiker. In een andere kom meng je de melk met mascarpone. Voeg de slagroom en mascarpone bij elkaar en spatel voorzichtig door elkaar.
  • Breek de lange vingers in stukjes en zet een kopje met sinaasappelsap klaar. Ik vind het zelf handig om de cranberry compote en het mascarpone mengsel in spuitzakken te doen. Zo kun je de laagjes eenvoudig opbouwen, maar je kunt het er natuurlijk ook in lepelen.
  • Dan is het tijd om de cranberry desserts op te bouwen! Doop de lange vingers in de sinaasappelsap en leg op de bodem van de potjes. Spuit of lepel hier een laagje mascarpone op, gevolgd door de cranberry compote. Herhaal deze stappen tot het potje vol is. Sluit af met een stukje lange vinger.
  • Zo is jouw kerstdessert supersnel klaar!
Bewaren

De maison jars die ik gebruikte hebben een handige deksel waardoor je ze afgesloten kunt bewaren. Ik maakte ze zelf ’s middags en bewaarde ze met deksel erop in de koelkast tot na het avondeten. De cranberry tiramisu zag er nog steeds zo lekker uit en ook de laagjes waren nog mooi. Handig om zo afgesloten te bewaren dus. Of afgesloten mee te nemen als toetje to go 😉 .