Ga terug

Pinguïn cupcakes

Pinguïn cupcakes maak je zo! Op Laura's Bakery staat een handige en duidelijke how to voor het zelf maken van deze lieve winterse cupcakes.

Ingrediënten

  • Cupcakes (gebruik bijvoorbeeld dit recept)
  • Fondant: wit, zwart, lichtblauw, oranje en rood
  • Uitstekers: rond en hart
  • Ball tool
  • Mesje
  • Eetbare lijm

Instructies

  • Bekleed de cupcakes met een witte basis. Op Handige Baktips vind je fijne tips om dit zo strak mogelijk  te doen, zo worden je cupcakes het mooist.
  • Steek een zwarte cirkel uit in dezelfde grootte als je voor de witte fondant hebt gedaan. Met een hartvormige uitsteker steek je een hartje uit de zwarte cirkel zoals op de foto. Plaats het zwarte fondant op de cupcake.
  • Met een ball tool maak je twee deukjes voor de ogen. De oogjes maak je van kleine balletjes blauw, zwart en wit fondant. Kijk hier voor een duidelijke en volledige how to.
  • Maak van oranje fondant een klein snaveltje. Vorm een balletje tot een driehoek en druk deze iets platter. Plak de snavel op de cupcake. De snavel maak je af door met een mesje de zijkanten iets platter te drukken. Nu lijkt het net alsof het snaveltje een beetje open staat. Maak met een prikker twee ‘neusgaten’.
  • Wil je de pinguïns nog voorzien van een leuk strikje? Deze maak je eenvoudig zelf van fondant.Vorm twee balletjes van gelijke grootte tot kegeltjes en maak met een mesje een inkeping vanaf de smalle kant. Plaats ze tegen elkaar en druk hier een kleiner bolletje fondant op. Bevestig het strikje op de cupcakes.
  • De vrouwtjes gaf ik een rood strikje op hun hoofd. Je zou de mannetjes ook nog een leuk vlinderstrikje kunnen geven, dat maakt het helemaal af!
Bewaren

Bewaar de cupcakes in een trommel maar niet in de koelkast, dan blijven ze zeker een week goed.