Ga terug
+ servings

Kerstsokken koekjes

Maak deze leuke kerstsokken koekjes voor het ultieme kerstgevoel. Maak er persoonlijke kerstcadeautjes van door er ook een naam op te zetten.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

Deze kleuren icing heb je nodig

  • rood = Americolor tulip red + Americolor maroon
  • wit

Instructies

  • Bak de koekjes volgens recept, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Zoals je ziet heb ik twee soorten kerstsokken gemaakt. Voor de eerste soort maak je eerst de bovenkant, hiel en tenen met rode of witte icing. Laat dit drogen voordat je de rest opvult met icing in een contrasterende kleur.
  • Als de icing helemaal droog is kun je de sokken decoreren. Ik maakte een randje langs de tenen en de hiel en zette kleine puntjes in groepjes van drie op de sok zelf.
  • Voor de tweede soort vul je eerst alleen de bovenkant van de sok in. Als dit droog is maak je de rest van de sok in de andere kleur icing.
  • Wanneer het droog is decoreer je de sokken naar wens. Ik koos weer voor een randje en stipjes op de bovenkant van de sok.
  • Niet gedaan, maar wel een leuk idee: namen op de sokken schrijven met icing!
  • Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Bewaren

In een afgesloten trommel tot een week houdbaar.