Ga terug
+ servings

Cervelaat roomkaas spiralen

Maak voor de hartige trek tijdens oudejaarsavond deze cervelaat roomkaas spiralen. Die staan hartstikke leuk op een toastje en zijn ook nog eens heel erg lekker! 
Porties: 40 plakjes

Ingrediënten

  • 20 plakjes cervelaat
  • 200 gram roomkaas (1 bakje)
  • 3-4 lente uitjes
  • 100 gram geraspte kaas

Extra nodig

  • huishoudfolie

Instructies

  • Scheur een stuk huishoudfolie af en leg dit op het aanrecht. Leg hier de plakjes cervelaat overlappend op. Ertussen mogen geen gaatjes zitten, anders komt de vulling er straks uit.
  • Smeer de roomkaas uit over de plakjes cervelaat en strooi hier de geraspte kaas en lente uitjes overheen.
  • Rol het geheel zo strak mogelijk op.
  • Wikkel de rol in de huishoudfolie en leg een paar uur in de koelkast.
  • Ik maakte de rol een dag van te voren, dan hoef je hem op de dag zelf alleen nog maar in plakjes te snijden.
  • Doordat je hem goed gekoeld hebt is hij lekker stevig en kun je er makkelijker plakjes van snijden. Snij de uiteinden er af, de rest van de rol kun je nu in mooie dunne plakjes snijden.
  • Zet de cervelaat roomkaas spiralen goed afgedekt in de koelkast tot het moment dat je ze nodig hebt.
Bewaren

In de koelkast 3-4 dagen te bewaren.