Go Back
+ servings

Appelflappen

Appelflappen maak je heel gemakkelijk zelf. Want zeg nou zelf, zelfgemaakte appelflappen zijn het lekkerst met oud en nieuw! Heerlijk voor oudejaarsavond!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 grote appel (ik gebruikte jonagold)
  • 2 el suiker
  • 1 el grove kaneelsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • losgeklopt ei + extra kaneelsuiker

Instructies

  • Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een schaal en voeg de suiker, grove kaneelsuiker en kaneelpoeder toe. Roer goed door elkaar.
  • Verdeel de appel-kaneelvulling over de plakjes bladerdeeg, hou de randen vrij van de vulling. Vouw de flappen diagonaal dubbel en druk de randen met een vork goed dicht.
  • Smeer de appelflappen in met het losgeklopte ei en strooi er kaneelsuiker overheen.
  • Bak af in 15-18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).