Ga terug
+ servings

Spelt crackers met zaden

Een gezonde en lekkere snack: spelt crackers met zaden. Voor de lekkere trek een verantwoord tussendoortje. Recept van deze crackers vind je hier.
Porties: 30 kleine crackers

Ingrediënten

  • 350 gram volkoren speltmeel
  • 200 ml water ongeveer
  • 7 gram zeezout
  • 150 gram zaden mengsel (pompoenpitten, zonnebloempitten en een eetlepel sesamzaad)

Instructies

  • Verspreid de zaden uit op een bakblik en rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven op 150 °C (boven- en onderwarmte).
  • Neem de helft van de zaden en meng deze met alle andere ingrediënten (tegelijk) in een kom. Kneed tot een soepel deeg, je hoeft niet heel erg lang te kneden.
  • Maak een bal van het deeg en rol uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het uitgerolde deeg in met water en strooi de rest van de zaden hier overheen. Druk goed aan.
  • Snijd het deeg alvast in stukjes, ik maakte er vierkantjes van. Voorzie het deeg daarna met een vork of deegprikker van talloze gaatjes.
  • Bak de crackers in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een trommel minstens een week houdbaar.