Ga terug
+ servings

Kaasvlinders

Ook zo dol op kaasvlinders? Deze maak je voortaan gewoon helemaal zelf! Met dit eenvoudige recept heb jij snel een heerlijke snack op tafel staan.
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (40×24 cm)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 ei + snuf zout, losgeklopt

Instructies

  • Rol de plak bladerdeeg uit en prik er met een vork gaatjes in. Smeer de lap in met het geklutste eitje.
  • Meng in een schaaltje de Parmezaanse kaas met het paprikapoeder en strooi gelijkmatig over de lap bladerdeeg.
  • Druk het mengsel een beetje aan. Rol vanaf beide smalle kanten de lap bladerdeeg op naar het midden. Rol het bladerdeeg niet te strak op.
  • In het midden kun je een beetje ei op het bladerdeeg smeren om beide zijdes aan elkaar te plakken.
  • Snijd plakjes van ongeveer een halve centimeter en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kaasvlinders in 18 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Je kunt deze hapjes heel goed van te voren maken. Bewaar ze bijvoorbeeld op een schaal die je afdekt met aluminium folie. Ze worden iets zachter, maar zijn nog steeds heerlijk. Wil je ze liever knapperig, schuif ze dan weer een paar minuten in de oven. Op Handige Baktips lees je alles over hoe je bladerdeeghapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.