Ga terug
+ servings

Chocolade suikerkoekjes

Met dit recept voor chocolade suikerkoekjes kun je alle kanten op. Ze behouden hun vorm tijdens het bakken wat ideaal is bij het decoreren met royal icing.
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 350 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eitje toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg bloem en cacaopoeder toe aan het mengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Je kunt de bal deeg inpakken in folie, maar je kunt er ook plakken van maken om te koelen. Dat is bij de verwerking straks heel handig. Op Handige Baktips leg ik uit hoe je dat eenvoudig kunt doen.
  • Na het koelen rol je het deeg uit tot een halve centimeter op een bebloemd oppervlak. Steek figuren naar wens uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Na het decoreren kun je de koekjes decoreren met Royal icing, het recept daarvoor vind je hier. Voor nog wat meer informatie over het decoreren van koekjes verwijs ik je naar dit artikel. Wil je direct aan de slag? Er staan ook al leuke how to’s op het blog!

Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.