Go Back
+ servings

Caprese broodjes

Een heerlijk recept voor het zelf maken van caprese broodjes. Zowel warm als koud zijn deze mediterraanse broodjes erg lekker. Het recept staat hier online.
Porties: 8 broodjes

Ingrediënten

  • 500 gram tarwebloem
  • 20 gram verse gist (of 1 zakje gedroogde gist)
  • 10 gram zout
  • 250 ml lauwwarm water
  • 2x 2 el olijfolie
  • 250 gram kers tomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 3 teentjes knoflook
  • zout en peper
  • 15 gram verse basilicum

Instructies

  • Doe bloem, gist, zout, water en 2 eetlepels olijfolie in een kom. Kneed tot een zacht deeg en laat 15 minuten staan.
  • Bestrijk het werkblad met olie en kneed het deeg tot een soepel en elastisch deeg. Maak een bal van het deeg en plaats terug in de kom. Dek de kom af en laat een uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Maak ondertussen vast het mengsel voor op de broodjes. Halveer de tomaatjes en verwijder het vruchtvlees. Snij ook de mozzarella, knoflook en basilicum fijn. Hou eventueel nog wat basilicum over om na het bakken over de broodjes te strooien. Doe alles in een kom en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng door elkaar.
  • Verdeel het deeg in acht gelijke stukken en maak hier ronde platte (3cm dik) broodjes van. Druk het midden eventueel nog wat platter. Wij doen dat met de onderkant van een schaaltje.
  • Verdeel het tomaten mengsel over de broodjes. Dek de broodjes af met een schone theedoek of keukenfolie en laat weer een uur rijzen.
  • Bak de broodjes in 15-20 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Als hier broodjes over zijn (wat niet vaak voorkomt), pakken we ze in met aluminium folie zodat we daar de volgende dag tijdens de lunch van kunnen genieten.