Ga terug
+ servings

Appel-kaneel crumble

Deze appel-kaneel crumble is een heerlijk dessert wat je zowel warm als koud kunt serveren. Met een bolletje ijs of toef slagroom wordt het een feestje!
Porties: 5 personen

Ingrediënten

  • 3 flinke appels
  • 50 gram suiker
  • 2 tl kaneel
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • snuf zout

Instructies

  • Schil de appels en snij deze in blokjes. Ik gebruikte een combinatie van goudreinetten en jonagold appels.
  • Voeg 50 gram suiker en het kaneel toe aan de appels, roer in de ovenschaal door elkaar.
  • Maak het deeg van de boter, bloem, suiker (100 gram) en een snufje zout. Er is geen mixer nodig, je kunt het gewoon met de hand tot een kruimelig deeg kneden.
  • Strooi het kruimeldeeg over het appelmengsel.
  • Bak de apple crumble in 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Nog warm is deze crumble heerlijk, maar ook koud is hij heel erg lekker. Is hij al koud, maar heb je hem liever warm? Dan zet je hem gewoon nog even in de oven.
Tips

Ik gebruikte een schaal van 26cm, je kunt natuurlijk wat variëren in die maat.

Bewaren

De crumble blijft 4-5 dagen in een gesloten verpakking goed.