Go Back
+ servings

Stroopwafel cupcakes

Dol op stroopwafels? Dan vallen deze stroopwafel cupcakes ook zeker in de smaak! Met de karamel crème als toef is het een feestje om naar te kijken.
Porties: 12 cupcakes

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kaneel
  • 130 gram stukjes stroopwafel

Ingrediënten crème

Decoratie

Instructies

  • Klop boter en suiker luchtig. Voeg de eieren en melk toe en mix dit tot een glad mengsel. Voeg hieraan het zelfrijzend bakmeel en kaneel beetje bij beetje toe tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel de stukjes stroopwafel door het beslag en verdeel dit over de cupcake vormpjes.
  • Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Terwijl de cupcakes in de oven staan, begin je vast met het maken van de botercrème, dat recept vind je hier. Breng de crème op smaak door twee eetlepels karamelsaus toe te voegen.
  • Spuit de toeven op de cupcakes, ik gebruikte spuitmondje 1M van Wilton. Zet de cupcakes een half uurtje in de koelkast, dan wordt de toef iets steviger en is de karamel mooier aan te brengen.
  • Als de toef wat steviger is giet je een beetje karamelsaus over de toeven. Steek als laatst een stukje stroopwafel in de toef.
Bewaren

Lees hier alles over het bewaren van cupcakes.