Klop boter en suiker luchtig. Voeg de eieren en melk toe en mix dit tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de kaneel beetje bij beetje toe tot het helemaal is opgenomen.
Spatel de stukjes stroopwafel door het beslag en verdeel dit over de cupcake vormpjes.
Bak de cupcakes in 20 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar. Laat hierna volledig afkoelen.
Karamel botercrème
Terwijl de cupcakes in de oven staan, begin je met het maken van de botercrème volgens het recept. Breng de botercrème op smaak door twee eetlepels karamelsaus toe te voegen in de laatste stap.
Spuit mooie toeven op de cupcakes, ik gebruikte een stervormige spuitmond (1M). Zet de cupcakes een half uur in de koelkast, dan wordt de toef iets steviger en is de karamel mooier aan te brengen.
Als de toef wat steviger is giet je een beetje karamelsaus over de toeven. Steek als laatst een stukje stroopwafel in de toef.
Tips
Giet de karamelsaus zo kort mogelijk voor het moment van serveren op de toeven, dat zijn ze het mooist.