Ga terug
+ servings

Vanillecake met mascarpone en rood fruit

Vind jij vanillecake maar saai? Dan heb je deze vanillecake met mascarpone en rood fruit nog niet gezien! Een feestje om naar te kijken en van te smullen!
Porties: 12 personen (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • snuf zout

Ingrediënten vulling

  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el suiker
  • 2 el citroensap
  • 300 gram fruit (ik verdeelde dit in frambozen, bramen en bosbessen)

Instructies

  • Meng in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe tot deze zijn opgenomen. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout in delen toe en mix tot een glad beslag. Schep het beslag in een ingevette en bebloemde cakevorm.
  • Bak de cake in 60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar. Laat de cake volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Meng in een kom de mascarpone, crème fraîche, suiker en citroensap tot een romig mengsel.
  • Snij de cake met een groot mes twee keer door zodat je drie lagen cake hebt. Smeer de helft van het mascarpone mengsel op de onderste laag cake en verdeel de helft van het fruit hierover.
  • Leg de tweede laag cake op de vulling en verdeel hier de rest van het mascarpone mengsel en fruit over. Leg de bovenkant van de cake op de vulling.
Bewaren

De vulling kun je goed van te voren maken, maar vul de cake pas op het laatste moment. Blijft er een stukje cake over? Bewaar deze dan afgedekt in de koelkast, dan blijft hij nog een paar dagen goed.