Ga terug
+ servings

Gekruide citroen aardappelen

Nooit meer saaie aardappelen eten met deze gekruide citroen aardappelen. Lekker fris en een heerlijk onderdeel van de maaltijd! Lees hier het recept.
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo pommes rouges
  • rasp van 1 citroen
  • verse tijm, rozemarijn, oregano en salie. Van elk kruid zo’n 5 takjes
  • 6 el olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout

Instructies

  • Boen de aardappelen schoon en kook ze (met schil) zo’n 15 minuten in water met een theelepel zout. Laat de aardappelen afkoelen voor je verder gaat. Je kunt de aardappelen heel goed ’s middags al koken.
  • Meng de kruiden, citroenrasp, olie, peper en zout door elkaar.
  • Snij de aardappelen in partjes en meng met de kruiden. Ook dit kun je al een paar uur van te voren doen.
  • Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede plaat en bak in 15 minuten in de oven op 225 °C (boven- en onderwarmte).
  • Ik serveer de citroen aardappelen meestal met broccoli en een lekker stukje vlees, maar kies vooral voor iets dat jij lekker vindt!
Tips

Ik gebruik meestal een bakje verse gemengde kruiden van AH (20 gram), daar zitten deze vier kruiden allemaal in.

Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.