Ga terug
+ servings

Chocolade-karamel paasei croissants

Perfect voor bij het paasontbijt: paasei croissants. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en dat ik fijn voor zo'n ontbijt waar al genoeg voor te regelen is.
Porties: 6 croissants

Ingrediënten

  • blikje croissantdeeg
  • paaseitjes in smaak naar keuze, reken 2 eitjes per croissant
  • een geklutst ei

Instructies

  • Rol het croissantdeeg uit en snij volgens de stippellijnen in driehoeken. Maak op de korte zijde in het midden een inkeping van zo’n 2-3 centimeter.
  • Pak alle paaseitjes uit die je nodig hebt. Leg twee eitjes op het deeg en rol de croissant op. Zorg dat je eventuele kiertjes dicht maakt, zo kan de chocola er niet uitlopen.
  • Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een geklutst eitje. Je kunt er nu eventueel nog wat hagelslag over strooien, dat heb ik ook bij een paar gedaan.
  • Bak de paasei croissants in 15-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Warm zijn deze paasei croissants het lekkerst. De chocola en karamel zijn dan nog helemaal gesmolten, zó lekker! Ik heb er natuurlijk ook eentje geproefd die al was afgekoeld, ook die was heerlijk!
Bewaren

Afgedekt tot 2 dagen te bewaren.