Go Back
+ servings

Bananenbrood met noten en chocola

Dit recept voor bananenbrood is niet alleen heel lekker, maar ook suikervrij, glutenvrij en zonder boter! heel verantwoord dus! Heerlijk tussendoortje.
Porties: 12 plakjes (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen (zijn ze niet rijp? Lees hier hoe je ze snel kunt rijpen!)
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram maïsmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 75 gram pure chocola
  • 75 gram gemengde noten, ongezouten
  • snuf zout
  • extra noten en chocola ter decoratie

Instructies

  • Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren één voor één toe, samen met het vanille extract.
  • Voeg het amandelmeel, maïsmeel, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit er doorheen tot het helemaal is opgenomen.
  • Spatel de chocolate chips en (gehakte) noten door het beslag.
  • Verdeel het beslag in een ingevet en bebloemd cakeblik.
  • Bak de cake in 50 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Tips

De chocola zou je eventueel ook weg kunnen laten, denk er aan dat je suikervrije chocola koopt als je echt geen suiker mag. Maïsmeel is glutenvrij, dat is eventueel ook te vervangen voor bloem of een andere (glutenvrije) bloemvervanger.

Bewaren

Snij het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker en verantwoord tussendoortje klaar om mee te nemen.