Go Back
+ servings

Gehaktballetjes met tomaat, olijven en mozzarella

Dit recept voor gehaktballetjes met tomaat, olijven en mozzarella is heel eenvoudig te bereiden en smaakt overheerlijk! Serveer met een knapperig brood.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 140 gram vers broodkruim
  • 80 ml melk
  • 750 gram (mager) rundergehakt
  • 90 gram basilicum pesto
  • handje fijngesneden bladpeterselie (voor door de gehaktballetjes)
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • 300 gram cherrytomaatjes, van pitjes ontdaan
  • 150 gram groene olijven
  • 200 gram mozzarella bolletjes
  • wat blaadjes peterselie (voor in de ovenschaal)
  • 2 handen basilicumblaadjes
  • knapperig brood, voor erbij

Instructies

  • Doe de melk en broodkruim in een kom, laat weken tot het kruim alle melk heeft opgenomen.
  • Meng gehakt, pesto, broodkruimmengsel, peterselie, zout en peper in een kom. Meng tot een glad mengsel. Draai hiervan kleine gehaktballetjes.
  • Verwarm de olie in een pan op matig vuur en bak de gehaktballetjes tot ze rondom mooi bruin zijn, ze moeten nog niet gaar zijn.
  • Doe de balletjes met de cherry tomaatjes, olijven, bolletjes mozzarella en blaadjes peterselie in een ovenschaal. Zet de schaal 20-25 minuten in de oven op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • De gehaktballetjes moeten gaar zijn en de mozzarella gesmolten.
  • Strooi de basilicumblaadjes over de schaal en serveer met een knapperig brood.